GDPR

Tisztelt Látogató!

Eddigi célkitűzésünket továbbra is fenntartjuk, weboldalunkon nem gyűjtünk, ezáltal nem is rögzítünk semmiféle adatot.
Ennek megfelelően nincs mód regisztrációra, vásárlásra vagy közvetlen kapcsolatfelvételre.

Kedves Vásárlóink!

Az EP 2018 május 25-től jogszabályban rögzítette a magánszemélyek adatvédelmi jogait, adataik kezelését és az erről szóló tájékoztatási gyakorlatot.

Szeretnénk mindenkit megnyugtatni hogy korábbi elveinket továbbra is megtartva nem használunk fel semmiféle adatot reklámozás vagy egyéb marketingtevékenység céljából.
Azokat az adatokat melyeket elkérünk kifejezetten az adott tevékenységhez kapcsolódóan, törekedve a „minimum elvre” kérünk el.

1. Bejelentkezés a szemészeti magánrendelésre
A szemészeti magánrendelés zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen hogy kapcsolatot tudjunk tartani a jelentkezőkkel. Egy esetleges nem várt esemény bekövetkezésekor (pl. betegség) mindenkinek az az érdeke hogy értesítéssel legyenek a felek egymás irányába. Ebből adódóan a bejelentkezéskor elkérjük a vizsgálandó személy NEVÉT. Természetesen szükség van az előbb említett ok miatt ELÉRHETŐSÉGRE (ez lehet hozzátartozói adat is, nem kérünk külön nevet ehhez az adathoz). Telefonos illetve személyes bejelentkezés alapján célravezető lehet egy mobiltelefon- vagy vezetékes szám megadása, elektronikus úton történő bejelentkezés esetén a feladó email címe a mérvadó.
A vizsgálandó személy SZÜLETÉSI ADATAIT (vagy az életkorát) is bekérjük,

  • megállapításul hogy életkorát tekintve tudjuk-e vizsgálatra fogadni
  • visszatérő páciensként a pontos beazonosítás végett

A vizsgálatra megadott adatok önkéntes jellegűek és szükségszerűek, így azok rögzítését a bejelentkezéssel hozzájárulásként tekintjük. Abban az esetben ha az illető nem kívánja adatait megadni úgy a vizsgálatra való jelentkezését sajnos nem tudjuk fogadni.
A fenti adatokat az adott tárgyévet követő 30 napon belül megsemmisítjük.

2. Vizsgálati karton (betegkarton)
Az erre vonatkozó rendelkezést az ÁNTSZ szabályozza. A kartonra a beteg személyes adatait (név, TAJ szám, anyja neve, születési idő) továbbá a vizsgálati eredmények előzményeit és jelenlegi értékeit tüntetjük fel, az alapadatok módosítására (pl. TAJ szám változás) a szükséges okmányok bemutatásával van mód.

2. Megrendelési igény
Amennyiben a vásárló megrendelési igénnyel van felénk úgy azt munkalapon rögzítjük.
A munkalap tartalmazza a megrendelő nevét és -amennyiben értesítésre tart igényt- az elérhetőségét (pl. mobiltelefonszám). A munkalap a megrendelésről szóló adatokon kívül (pl. dioptria, kerettípus) a megrendelés dátumát és a megrendeléshez tartozó összegeket (lencse ár, keret ár, bedolgozás, vizsgálati díj, tartozék) tartalmazza. A megrendelő lap jelenleg két példányos, a megrendelés teljesítésekor a megrendelő mindkét példányt megkapja, nálunk nem marad adat a megrendelésről! Ez azért is fontos mert a szükséges segítségnyújtáshoz (pl. szavatossági jogok bizonyítása, utánrendelés) elengedhetetlen lesz a későbbiek során. A megrendelő felelőssége tehát ennek megőrzése!

3. Kontaktlencse megrendelés
A korábbi kényelmes megoldást sajnos nélkülözniük kell vásárlóinknak, eddig ugyanis aki erre igényt tartott úgy azok adatait megőrizve előrendelést végeztünk és várakozási idő nélkül tudták átvenni kontaktlencséjüket. A jövőben a „Megrendelési igény” alapján kiállítjuk a viselő részére a szükséges adatokkal ellátott munkalapot, azt a viselőnek átadjuk és az alapján ő tud megrendelést illetve vásárlást kezdeményezni. Azért, hogy ne szenvedjen hátrányt vásárlóink többsége, raktárkészletet igyekszünk biztosítani a viselés zökkenőmentéssége érdekében.

4. Számlakiállítás
A legérdekesebb aspektus hogy amennyiben egészségpénztár részére vagy magánszemély nevére kell számlát kiállítanunk szintén személyes adatokkal történő adatkezelést végzünk. Ennek megfelelőjeként a számlán szereplő illetőnek nyilatkoznia kell hogy adatait a számlatömbben rögzíthetjük, azt a „Számviteli törvény”-nek megfelelően tárolhatjuk.

 

Az okozott kellemetlenségek miatt szíves elnézést kérünk, a többletmunkával, többlet idővel és az eddig megszokott kényelmi szolgáltatások mellőzésével mi csupán a ránk hárított kötelezettséget igyekszünk teljesíteni!

Üdvözlettel:

Junior optika csapata